Oostendse carnavalwereld verliest laatste boegbeeld

Redactie KW

Na een ziekte is Robert Dequick (91) overleden.

Zaterdagavond is Oostendenaar Robert Dequick na een ziekte op 91-jarige leeftijd overleden. Robert was jarenlang zaakvoerder van Vishandel Dequick in de Oostendse vismijn, maar was vooral bekend als stichter en voorzitter van de succesvolle Oostendse carnavalsvereniging De Orde van de Wullok. Die werd opgericht in 1969 en in 1971 uitgebreid met de Wullok Show Girls.

Met de Wulloks oogstte ‘Bertje Quick’ succes in binnen- en buitenland. Jarenlang waren de Wulloks te gast in Spanje om aan te treden in de carnavalsstoet van Lloret De Mar. Ook Tervuren en de Belgische kustgemeenten deden een beroep op de danskwaliteiten van de Wullok Show Girls. Tijdens het laatste Wullok Bal in Zaal Ten Stuyver eerder dit jaar toonde Robert Dequick zich samen zijn vrouw en eeuwige dansleidster Jeannine Maene een fiere Wullok-voorzitter. Hij was een trotse stamvader van de grote Wullok-familie, een van de meest bekende en meest actieve verenigingen van Stad Oostende.

De burgerlijke begrafenisplechtigheid ter nagedachtenis van Robert Dequick vindt plaats op zaterdag 25 juli om 12 uur in het Rouwcentrum in de Stuiverstraat.

(FRO – foto FRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.