Werknemer Boudewijn Seapark overleden tijdens werken aan elektriciteitskast

© belga
Redactie KW

Dinsdag 13 oktober omstreeks 14.50 uur is een 26-jarige werknemer van Boudewijn Seapark overleden na een interventie aan een elektriciteitskast vlakbij het zeehondenverblijf.

Het 26-jarige slachtoffer uit Zedelgem was hoofd van de technische dienst. Hij was op het moment van de feiten bezig met werkzaamheden aan de elektriciteitskast, samen met een externe elektrotechnicus.

Het parket meldt dat de doodsoorzaak vermoedelijk elektrocutie is na het raken van een kabel waar nog spanning op zat. Om de precieze technische en doodsoorzaak in kaart te brengen, heeft het arbeidsauditoraat zowel een wetsdokter aangesteld m.o.o. uitwendige schouwing, als een technisch raadgever. Ook de inspectiedienst Toezicht Welzijn op het Werk is ter plaatse en voert onderzoek.

Bij Boudewijn Seapark reageren ze aangeslagen op het overlijden van hun collega. “We zijn allemaal in diepe rouw”, zegt directeur Lars van den Ham. “Onze gedachten gaan uit naar zijn familie. Over de precieze omstandigheden zal het onderzoek meer duidelijkheid moeten scheppen.”

(MVM/ON)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.