Wafelfabriek Dimabel in Ieper volledig verwoest door uitslaande brand

In Ieper is donderdagnacht wafelfabriek Dimabel uitgebrand. “We bekijken nu hoe we de productie op termijn kunnen heropstarten na de verwoestende brand. Gelukkig kunnen we rekenen op goede collega’s die bereid zijn om bij te springen voor de productie”, reageert marketingmanager Alex Leupe. Achttien werknemers zijn technisch werkloos.

© EF

“Het is heel erg om zoiets mee te maken”, aldus Leupe. “Dit bedrijf startte als een ambachtelijke bakkerij en is uitgegroeid tot een succesvolle fabriek met een jaarlijkse omzet van 2,5 à 3 miljoen euro. Niemand maakt wat wij maken. Om nu te zien dat zoiets in de rook opgaat…

Dimabel in Ieper maakt producten voor de Belgische en buitenlandse markt en is gespecialiseerd in suikervrije recepturen. Volgens Leupe kreeg de zaakvoerder al vroeg in de ochtend telefoon van collega-fabrikanten die hun hulp aanboden. “Het is erg fijn om te merken dat de collega’s niet enkel hun medeleven betuigen, maar ook meteen hulp aanbieden om de continuiteit van onze productie te garanderen.”

Wafelfabriek Dimabel in Ieper volledig verwoest door uitslaande brand
© EF

Ook voor de achttien werknemers van de wafelfabriek betekent de brand erg slecht nieuws. “Zij zijn technisch werkloos”, legt Leupe uit. “Het is nog te vroeg om nu een termijn op de heropbouw te plakken, maar we hopen dat ze het bedrijf als toekomstige werkgever blijven zien.”

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. “We zijn een gecertificeerd bedrijf, alles wordt nauwlettend in het oog gehouden en dagelijks gecontroleerd. We hebben geen idee hoe de brand is kunnen ontstaan.”

Dimabel maakt al meer dan twintig jaar biologische, fair trade en suikervrije wafels. Het bedrijf werd opgericht in 1997 en verhuisde in 2009 van Reningelst naar Ieper.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.