Werkgever verongelukte motorrijder Martin (57): “Een ruwe bolster met een blanke pit, we zullen hem missen”

De motorrijder werd aangereden door een auto, kwam zwaar ten val en overleed in het ziekenhuis. © JH
Redactie KW

De 57-jarige motorrijder uit De Haan die zondag in de voormiddag om het leven kwam bij een verkeersongeval in Eernegem (Ichtegem) werkte als kraanman bij Thijs Containers in Oostende. “Martin zal hier ontzettend gemist worden”, reageert zaakvoerder Geert Thijs.

Het verkeersongeval gebeurde rond 10 uur in Eernegem. De 57-jarige motorrijder uit De Haan reed in de Achterstraat in het centrum van Eernegem en zou op weg geweest zijn naar een motortreffen in de buurt. Op dat ogenblik naderde een 60-jarige vrouw uit Ichtegem vanuit de Leliestraat het kruispunt. De vrouw moest voorrang verlenen aan de motorrijder door middel van een volle witte lijn op het einde van de weg. Toen ze voorbij het kruispunt reed, werd de motorrijder gegrepen. De man kwam zwaar ten val en het was meteen duidelijk dat zijn verwondingen ernstig waren. Een ambulance en mug-dienst snelden ter plaatse en dienden de man de dringendste zorgen toe. Hij werd overgebracht naar het AZ Sint-Jan in Brugge waar hij korte tijd later overleed. De politiezone Kouter voerde ter plaatse de nodige vaststellingen uit. Ook het Brugse parket werd verwittigd maar omdat de omstandigheden van het ongeval duidelijk waren werd geen deskundige ter plaatse gestuurd.

“Martin was al elf jaar bij ons in dienst en kon met iedereen goed opschieten. Hij zag er misschien wat ruig uit langs de buitenkant, maar hij had een peperkoeken hartje. Ruwe bolster, blanke pit zoals ze zeggen. Martin was bij al zijn collega’s erg geliefd”, klinkt het bij zijn werkgever Thijs Containers. Het nieuws kwam er dan ook hard aan. “Er is veel verdriet, veel ongeloof ook. We zijn er allemaal ondersteboven van. Martin was een uitstekende werkkracht, iemand op wie je altijd op kon rekenen. Heel flexibel ook: late uren, weekends, dat was voor Martin nooit een probleem. Hij zal hier ontzettend gemist worden”, aldus zaakvoerder Geert Thijs.

(JH/WK)

De werkgever van Martin betuigt zijn medeleven aan de familie en vrienden van Martin.
De werkgever van Martin betuigt zijn medeleven aan de familie en vrienden van Martin. © GF

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.