Wagen vol in de flank geraakt in Beveren-Leie: bestuurder bleef wel ongedeerd

Een grijze Volkswagen werd vol in de flank geraakt, maar de bestuurder bleef wonderwel ongedeerd. © JF
Redactie KW

In volle avondspits gebeurde dinsdagavond een verkeersongeval op het kruispunt van de Kortrijkseweg en de Sint-Jansstraat in Beveren-Leie. Een grijze Volkswagen werd vol in de flank geraakt, maar de bestuurder bleef wonderwel ongedeerd.

Omstreeks 18 uur stond een oudere man met zijn rode bestelwagen aan te schuiven in de Sint-Jansstraat om de Kortrijkseweg over te steken. Een bestuurder op de Kortrijkseweg wou vanuit de richting Kortrijk zelf de Sint-Jansstraat inslaan. Hij stond op de voorsorteerstrook om rechtsaf te slaan en signaleerde de bestuurder van de bestelwagen dat hij kon oversteken zodat hij zelf kon afdraaien.

De oudere man zag te laat dat van achter de wagen op de voorsorteerstrook een grijze Volkswagen kwam die vanuit Kortrijk rechtdoor zijn weg vervolgde richting Waregem. Hij raakte de Volkswagen vol op de bestuurderskant met een grote deuk in het portier tot gevolg.

Ook de voorkant van de bestelwagen raakte zwaar beschadigd en lekte olie. De brandweer moest die komen opruimen. Ondanks de zware klap raakte de bestuurder van Volkswagen niet gewond. “De airbag heeft goed zijn werk gedaan”, klinkt het bij de brandweer. (JF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier