Vrouw ontsnapt ondanks gebroken been uit brandende auto

De sporen van het ongeval zijn nog steeds te zien.© JH
De sporen van het ongeval zijn nog steeds te zien.© JH
Redactie KW

Een 38-jarige vrouw uit Houthulst had donderdagnacht veel geluk bij een zwaar verkeersongeval in Houthulst. Ze knalde met haar wagen tegen een boom waarna haar wagen in brand vloog. Ze kon tijdig ontsnappen.

Het ongeval gebeurde donderdagnacht in de Groenebosdreef in Houthulst niet ver van de Melanedreef. De 38-jarige A.V. uit Houthulst reed er met haar Mini Cooper rechtdoor en knalde er met volle snelheid op een boom.

“Er passeerde kort nadien een voorbijganger die de wagen in brand zag staan tegen de boom”, zegt commissaris Geert Provoost van politiezone Polder.

Operatie aan been

“Een twintigtal meter verder stond de bestuurster, een 38-jarige vrouw uit Houthulst. Ze was heelhuids uit de wagen geraakt. Ze liep bij het ongeval wel een zware beenbreuk op en werd na verzorging ter plaatse overgebracht naar het AZ Deltaziekenhuis in Roeselare waar ze meteen een operatie onderging.”

“De vrouw werd in narcose gebracht en kon dus nog niet verhoord worden. Gelet op de geldende coronamaatregelen is er een nachtklok en moeten we nog onderzoeken of de vrouw een geldende reden had om op dat uur op de baan te zijn. Daarover is nog geen duidelijkheid.”

Stuurfout?

Het ongeval is wellicht te wijten aan een stuurfout en overdreven snelheid. De brandweer van Houthulst werd opgeroepen om de brandende Mini Cooper te blussen. Die brandde evenwel volledig uit en werd getakeld. (JH)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.