Vrachtwagen verliest oplegger en lading houtvezels op E40

Er was heel wat werk om de verloren lading op te ruimen.©José Tyteca José Tyteca
Er was heel wat werk om de verloren lading op te ruimen.©José Tyteca José Tyteca
Redactie KW

Op de E40 tussen Veurne en Adinkerke gebeurde dinsdagavond een ongeval. Een aanhanger van een vrachtwagen kwam los van de koppeling en belandde in de gracht. Tientallen balen houtvezels belandden in de gracht en op de ventweg ernaast.

Het ongeval gebeurde rond 19 uur op het stuk tussen Veurne en Adinkerke toen de trucker richting Calais reed om daar in te schepen met zijn lading. De trucker vervoerde een aanhanger die volgestapeld was met balen en pakken houtvezels en zaagsel, onder andere van Plospan.

De oplegger sloeg plots los van de trekker en denderde stuurloos verder. De aanhanger vloog richting berm en eindigde in de gracht. De volledige lading werd daarbij overboord gekieperd en belandde zowel in de gracht als op de ventweg naast de snelweg. Die was herschapen in een hoop van pakken houtvezels. Voor de brandweer was het een hele klus om dat allemaal op te ruimen. Er kwam een tweede vrachtwagen langs om de nog intacte pakken houtvezels over te ladden. De rest moest opgeruimd worden.

Door het ongeval moest de rechterrijstrook van de snelweg worden afgesloten. Takeldienst Degraeve had heel wat werk om de aanhanger uit de gracht te takelen. Na een uur was die klus geklaard. Intussen verzorgde takeldienst Vansteenland de signalisatie op de snelweg. De rechterrijstrook van de snelweg werd rond 23 uur terug vrijgegeven maar de opruimwerken duurden nog tot na middernacht. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.