Voertuig total loss na ongeval in Beernemstraat

De wagen van Hendrik Saeye is klaar voor de schroothoop. © AVH
Arno Van Haverbeke
Arno Van Haverbeke Medewerker KW

Langs de Beernemstraat nabij Oedelem gebeurde woensdagmiddag een spectaculair ongeluk. Hendrik Saeye reed met zijn voertuig voorbij de Zuiddammestraat toen een andere wagen de Beernemstraat wilde kruisen. De andere wagen verleende geen voorrang en ramde de BMW X3 van Saeye met maar liefst 70 kilometer per uur. “Hier moet iets veranderen voor er nog meer slachtoffers vallen”, reageert de man.

Het menselijk leed na het ongeval viel wonder boven wonder goed mee. Hendrik Saeye moest wel naar het ziekenhuis voor een hoofdwonde. “Op de een of andere manier is mijn airbag niet afgegaan. Ik heb dat inmiddels nagevraagd bij BMW en blijkbaar gingen de sensoren ervan uit dat de airbag meer schade zou aanrichten als die zich wél ontplooide.”

Voorrang

Saeye zag het ongeluk aankomen. “Ik reed aan normale snelheid op de Beernemstraat toen een andere wagen de weg kruiste. Ik vertraagde al, maar de andere deed dat niet. Hij moet normaal gezien voorrang verlenen, maar knalde recht op mijn wagen. Ik kon hem niet meer ontwijken.”

Ook de bestuurder van de andere wagen kon de botsing naar eigen zeggen niet meer vermijden. “Die man vertelde mij dat hij zich gewoon liet gaan. Hij ging ervan uit dat hij niks meer kon doen. Hij erkende dat hij in fout was en te snel reed.”

Materiële schade

De wagen van Saeye is klaar voor de schroothoop, maar gelukkig vielen er geen slachtoffers. “De situatie moet hier wel snel veranderen. In mijn geval gaat het om materiële schade aan mijn wagen. Maar wat als hier iemand met zijn of haar kind fietste? Wat als hier voetgangers passeerden? Het grootste probleem ligt aan de locatie. Het moet duidelijker aangeduid worden dat er een kruispunt ligt en vooral de voorrang moet prominent uitgebeeld worden”, besluit hij.

Volgens burgemeester Jos Sypré wordt het kruispunt in het kader van het vernieuwen van de fietspaden, riolering en wegdek ook veiliger uitgewerkt. De werken zouden dit najaar starten.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.