Verkeershinder door aanrijding op Gentsesteenweg in Harelbeke

Het drukke kruispunt van de Gentsesteenweg en de Ringlaan was versperd. © CL
Christophe Lefebvre

Vrijdagnamiddag kwam het in Harelbeke op de Gentsesteenweg tot een aanrijding tussen twee wagens. Een dame werd ter controle naar het ziekenhuis overgebracht. Het voorval zorgde voor hinder op het erg drukke kruispunt.

Rond 13 uur reed een Honda met drie inzittenden, een jong gezin met kind, in de richting van Kortrijk. Ter hoogte van het kruispunt met de Ringlaan reden ze door na groen licht. Een dame in een Renault sloeg echter links de Ringbaan op, in het spoor van de vrachtwagen voor haar. Ze kruiste hierbij de Gentsesteenweg, waardoor de Honda onmogelijk kon stoppen. Wat volgde was een harde knal, waarbij beide wagens op het kruispunt tot stilstand kwamen.

De inzittenden van de Honda kwamen er met de schrik van af. De dame aan het stuur van de Renault klaagde over pijn in de borststreek. De hulpdiensten besloten het zekere voor het onzekere te nemen en brachten haar over naar het ziekenhuis.

Het kruispunt van de Gentsesteenwseg en de Ringlaan is een druk kruispunt, waardoor het verkeer meteen heel wat hinder ondervond.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.