Twee vrouwen naar het ziekenhuis na frontale botsing in Staden

De wagen van de twee vrouwen eindigde in de gracht naast de weg. © BF
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Maandagavond zijn twee vrouwen die samen in de auto zaten, gewond geraakt bij een zwaar ongeval op de N36 in Staden. De bestuurster wilde plots links afslaan, maar had niet gezien dat er een tegenligger kwam aangereden. Het kwam tot een frontale botsing tussen de twee voertuigen.

Twee dames reden met hun personenwagen richting Staden toen het omstreeks 18.30 uur verkeerd ging. De bestuurster wilde plots links de Dammaertstraat inrijden, maar merkte niet dat er een tegenligger aankwam. Het kwam tot een frontale botsing: de wagen van de dames tolde en belandde rechts van de weg. De andere wagen knalde tegen een verkeersbord langs de andere kant van de drukke verbindingsstraat tussen Roeselare en Staden.

Brandweer moet twee slachtoffers bevrijden

Verschillende passanten hielden onmiddellijk halt om zich te ontfermen over de slachtoffers. Een van hen verwittigde de hulpdiensten. Die snelden massaal ter plaatse. Beide vrouwen moesten uit hun voertuig bevrijd worden. De bestuurster had haar voet gebroken en was vrij snel bevrijd. Omdat de passagierster klaagde over pijn aan haar nek en rug, werd zij door de brandweer erg voorzichtig uit de wagen bevrijd. Beide dames waren bij bewustzijn. Ze werden gewond overgebracht naar AZ Delta in Roeselare. De bestuurder van de andere wagen, een man, kon zelfstandig uit zijn auto stappen. Hij kwam bij het ongeval met de schrik vrij.

Tijdlang verkeershinder

Door het ongeval was er een tijdlang verkeershinder langs de drukke N36. Beide wagens liepen serieuze schade op en moesten getakeld worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier