Twee tieners betrokken bij zwaar ongeval, één van beiden kritiek

© (Foto CLL)
Christophe Lefebvre

Dinsdagmorgen raakten twee tieners betrokken bij een zwaar verkeersongeval in de Baliestraat. Beiden werden afgevoerd naar ziekenhuis, één onder hen verkeerde in kritieke toestand. Het parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse.

B.S. (16) en zijn 17-jarige vriendin L.D. waren rond 8:30 uur dinsdagmorgen op weg met de bromfiets. “Hij ging mijn stiefdochter eerst afzetten op haar stageplek om nadien zelf door te rijden naar school”, hoorden we bij de stiefvader van L.D. “Zij zat achterop de scooter, een exemplaar die hij nog maar pas kreeg als verjaardagscadeau maar hier aan het kruispunt werden ze aangereden door en bestelwagen.”

Op het kruispunt, waar de Baliestraat de Dumoulinlaan dwarst, wilden B.S. en L.D. indraaien om richting Pottelberg te rijden. B.S. merkte de kleine bestelwagen, die eveneens in de Baliestraat reed, niet op tijdens het oversteken. De chauffeur van de bestelwagen ging nog vol in de remmen maar kon een aanrijding niet meer vermijden. De jonge kerel kwam met zijn hoofd genadeloos hard op de bestelwagen terecht en liep hierdoor zware hoofdletsels op. De toegesnelde hulpdiensten moesten zijn situatie ter plaatse stabiliseren, alvorens hij in levensgevaar naar het ziekenhuis werd overgebracht. Zijn vriendin liep verschillende breuken aan haar been, enkel en pols op.

Vanwege de ernst van het ongeval werd het parket op de hoogte gebracht. De magistraat besliste om meteen een verkeersdeskundige ter plaatse te sturen. Dit zorgde voor vreemde taferelen op de plaats van het ongeval. In het kielzog van de deskundige volgde een cameraploeg, die er opnames maakte voor het TV-programma ‘Het Parket’.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.