Schade aan auto, verlichtingspaal en dak nadat 86-jarige tractorbestuurder controle verliest

De chauffeur schatte de bocht wellicht verkeerd in. © JH
Redactie KW

In de Monseigneur Schottestraat in Jonkershove (Houthulst) zorgde de bestuurder van een tractor zaterdagavond voor schade aan verschillende voorwerpen na een ongeval. Dat gebeurde nadat de 86-jarige bestuurder een bocht verkeerd inschatte, daarbij een auto raakte en een verlichtingspaal afreed die op een dak van een huis viel. De bejaarde man raakte lichtgewond.

Het ongeval zaterdagavond gebeurde rond 19.25 uur in de Monseigneur Schottestraat in het centrum van Jonkershove (Houthulst). Een 86-jarige man uit Houthulst draaide er in zijn oude Ford-tractor net de straat in. “Wellicht schatte hij de bocht wat verkeerd in of voerde een verkeerde manipulatie uit”, zegt commissaris Kris Huysentruyt van zone Polder. “In ieder geval raakte hij op die manier met zijn tractor van de weg af en raakte eerst een geparkeerde wagen. Daarna schoof de tractor nog vooruit en reed daarbij een verlichtingspaal af. Die paal knakte af en belandde op het dak van een woning.”

Schade

Door het ongeval was er dus schade aan verschillende voorwerpen. De geparkeerde Jeep Compass werd zowel voor- als achteraan geraakt en had carrosserieschade. De tractor zelf raakte vooraan wat beschadigd en had een platte band. De verlichtingspaal knakte deels af, viel op het dak van een huis waarna de verlichtingsarmatuur naar beneden donderde en vernield raakte. Op het dak zelf raakten enkele dakpannen en een stuk van een dakgoot beschadigd. De 86-jarige man werd lichtgewond voor een check-up naar het ziekenhuis van Ieper gebracht. Zijn tractor werd weg gehaald. De brandweer kwam ter plaatse om het dak te inspecteren en brokstukken te ruimen. Ook Fluvius kwam langs voor herstel van de paal. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier