Porsche Cayenne belandt op zij na knal op geparkeerde trekker langs Ringlaan in Tielt

De Porsche Cayenne belandde op de zij. © LSi
Redactie KW

De Ringlaan in Tielt bleef zondagnacht zowat een uur in beide richtingen voor alle verkeer plaatselijk afgesloten. Oorzaak was een verkeersongeval waarbij een Porsche Cayenne op de zij belandde. De 33-jarige automobilist uit Aalter liep lichte verwondingen op.

Het ongeval gebeurde rond 1 uur. De man achter het stuur van de Porsche Cayenne kwam uit de richting van Pittem en reed richting Deinze. Tussen de Egemse- en de Wingensesteenweg raakte hij om een onbekende reden rechts van de weg af en knalde tegen een trekker die aan de rechterkant van de weg geparkeerd stond. De klap was hevig want een voorwiel brak volledig af en belandde in het midden van de rijweg. De Porsche was hetzelfde lot beschoren en kwam op de linkerzij tot stilstand.

Lichtgewond

De chauffeur kon zelf uit het verhakkelde voertuig geraken en raakte lichtgewond. Voor een medische check-up werd hij naar het vlakbij gelegen Sint-Andriesziekenhuis overgebracht. Door het ongeval was er ruim een uur geen verkeer mogelijk op de Ringlaan tussen de Egemse- en Wingensesteenweg. De brandweer zorgde voor de signalisatie, voor het opruimen van de brokstukken en voor het opvangen van de mazout uit de tank van de aangereden trekker. De politie van de zone Regio Tielt deed de eerste vaststellingen. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier