Mannen als bij wonder slechts lichtgewond na zwaar ongeval op E403 in Roeselare

De materiële schade was enorm, maar als bij wonder waren de chauffeurs slechts lichtgewond. © JF
Jonathan Folens
Jonathan Folens Medewerker KW

Bij een verkeersongeval op de E403 richting Kortrijk zijn dinsdagavond twee automobilisten gewond geraakt. Hun voertuigen raakten zwaar verhakkeld maar als bij wonder raakten de twee mannen slechts lichtgewond. De E403 was korte tijd volledig afgesloten.

Het ongeval gebeurde dinsdagavond rond 22.45 uur op de E403 ter hoogte van Rumbeke. Het is niet duidelijk waarom het precies verkeerd liep maar meer dan waarschijnlijk speelde de stortregen de betrokken automobilisten parten op het pikdonkere stuk snelweg.

De bestuurder van een witte Honda verloor plots de controle over stuur en belandde dwars op het linker baanvak. Zijn wagen werd vol in de flank geraakt door een grijze Skoda die een aanrijding niet meer kon vermijden. De Skoda werd weg geslingerd en belandde op het rechter rijvak. Beide wagens liepen zware schade op.

In eerste instantie werd gevreesd dat de bestuurders door de klap gekneld zaten in hun wagens. Als bij wonder raakten de mannen echter slechts lichtgewond. Ze konden op eigen kracht uit hun verhakkelde voertuigen klimmen. Beiden werden wel naar het ziekenhuis gebracht. Hun auto’s werden getakeld.

Terwijl de brandweer de brokstukken opruimde, die over de hele snelweg verspreid lagen, was de E403 plaatselijk even volledig afgesloten. Gezien het gevorderde uur veroorzaakte dit weinig verkeershinder.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier