https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Kopstaartaanrijding in volle avondspits zorgt voor heel wat hinder op E17 ter hoogte van Aalbeke

© CL
Christophe Lefebvre

Het drukke verkeer werd dinsdag extra bemoeilijkt nadat 3 voertuigen met elkaar in aanraking kwamen op de E17. De betrokken automobilisten kwamen er af met enkele kleine schrammen terwijl de voertuigen heel wat averij opliepen. Het verkeer in de richting van Rijsel kwam nagenoeg meteen tot stilstand.

De kopstaart aanrijding waarbij een auto, een bestelwagen en een vrachtwagen betrokken raakten, deed zich voor kort na 16.00 uur. Een vrachtwagen moest vertragen voor het aanschuivend verkeer aan de afrit Moeskroen, waarop de bestelwagen achter hem in de remmen ging.

Te laat opgemerkt

“Het is iedere namiddag hier een drukte van jewelste, waardoor we al gewoon zijn dat we moeten remmen” klinkt het bij beide bouwvakkers die in de bestelwagen zaten. “Terwijl we bijna stil stonden zag ik de auto achter ons, een SUV van Duitse makelij, volle vaart aankomen. Heel even dacht ik nog dat hij zou uitwijken naar de linkerrijstrook maar hij had ons blijkbaar niet gezien. Hij probeerde een noodstop te maken maar zijn snelheid was te hoog waardoor hij ons achteraan aanreed. De klap was zo heftig dat we vooruit schoven tot tegen de vrachtwagen. Zelf hebben we enkele schrammen aan onze armen en morgen zullen we ongetwijfeld heel wat blauwe plekken hebben. Voor onze bestelwagen is het nieuws minder goed want ik weet niet of we die nog zullen kunnen laten herstellen.”

De inzittenden van de SUV, een familie uit de regio van Parijs, kwam er met de schrik van af al waren ze wel onder de indruk van het gebeuren. “We merkten het te laat op en konden niet op tijd meer remmen” klonk het. “Mijn vrouw heeft wat pijn aan de borststreek maar ze had schrik om met de ziekenwagen mee te gaan. Ze besloot dan ook om hier ter plaatse te blijven.”

Heel wat hinder

Tijdens de takelwerken werd de rechterrijstrook van de E17, pal op de grens met Aalbeke en Rekkem, een tijd lang voor het verkeer afgesloten. Dit zorgde meteen voor heel wat hinder op de drukke verkeersader in de richting van Frankrijk. Het verkeer kwam er bijna meteen tot stilstand.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten