https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Jongemannen richten door roekeloos rijgedrag ravage aan in centrum Veurne

De wagen van de huisartsenpost werd zwaar beschadigd en de omheining van broodjeszaak Steffi’s Lunch deelde ook in de brokken © JH
Redactie KW

Twee mannen hebben door hun roekeloos rijgedrag afgelopen nacht een ravage aangericht in het centrum van Veurne. Ze haalden elkaar in de bebouwde kom in, merkten de politie op, tikten elkaar aan en gingen samen van de weg af. Bij de ravage nadien werd vooral het voertuig van de huisartsenwachtpost zwaar geraakt. De wagen is zwaar beschadigd.

Wat de twee mannen van 22 en 27 jaar oud en beiden afkomstig uit Veurne afgelopen nacht bezielde, is onduidelijk. Ze reden in elk geval roekeloos rond in de Ieperse Steenweg, in de bebouwde kom. De politie was daar zelf getuige van want op dat moment hield de politie een alcoholcontrole in de straat. Zij zagen dan ook het ongeval gebeuren.

Optrekkende motoren

“De collega’s waren rond 2 uur bezig met een alcoholcontrole in de Ieperse Steenweg en wilden de controle net afbreken om ergens anders een dispositief op te zetten”, zegt commissaris Toon Fonteyne van politiezone Spoorkin.

“Opeens hoorden ze in de verte het lawaai van optrekkende motoren van auto’s. Toen ze op straat keken, merkten ze twee auto’s op die aan te hoge snelheid naast elkaar reden in de bebouwde kom. Het ging om een Volkswagen Golf en een Toyota Picnic. Ze kwamen vanuit de bocht aan de Zwaluwenlaan, ter hoogte van het AZ West.”

“Wellicht bij het zien van de politie probeerden de bestuurders zich terug in regel te stellen. De bestuurder van de Toyota voegde echter te snel in en tikte de Volkswagen aan. Beide wagens vlogen daardoor in het decor met heel wat schade tot gevolg. Beide mannen hadden iets te veel gedronken en kregen daarom een rijverbod van drie uren opgelegd.”

Wagen huisartsenwachtpost zwaar beschadigd

Bij het ongeval werden verkeersborden, bloembakken en vooral de Mercedes van huisartsenwachtpost Ijzerstreek-Westkust zwaar geraakt. De wagen is vooraan zwaar beschadigd, een wiel plooide naar binnen. Het gaat om een van de twee wagens van de huisartsen waarin medisch materiaal zit en waar de artsen zich mee verplaatsen.

Wellicht bij het zien van de politie probeerden de bestuurders zich terug in regel te stellen

Het is nog niet duidelijk of de wagen hersteld zal kunnen worden. De hulpverlening komt niet in het gedrang want wellicht zal er snel een vervangwagen komen.

Naast de wagen deelde ook de omheining van broodjeszaak Steffi’s Lunch in de brokken. “Wij zijn momenteel op reis en gesloten tot 12 augustus”, zegt zaakvoerster Steffi Demuijnck. “We werden opgebeld door de politie en zijn opgelucht dat de schade niet groter is.”

Stroompanne

Na het ongeval kwam de brandweer ter plaatse om brokstukken op te ruimen en gelekte motorvloeistoffen weg te vegen. Bij de klap werd ook een elektriciteitscabine geraakt. Omwonenden zaten daarom een tijd zonder stroom. Fluvius kwam ter plaatse en moest een put graven om de stroomtoevoer te herstellen.

De twee bestuurders wacht allicht nog een gepeperde rekening. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten