Jongeman (19) ontsnapt net op tijd uit brandende wagen na ongeval in Tielt

Van de wagen bleef amper nog iets over. © LSI
Redactie KW

Met het besef dat het veel slechter had kunnen aflopen en zonder schrammetje. Zo ontsnapte een 19-jarige jongeman uit Lichtervelde in de nacht van maandag op dinsdag uit zijn brandende wagen na een botsing in Tielt.

Rond 1.30 uur reed Yassine Arab (19) uit Lichtervelde met zijn Audi S6 van Meulebeke richting Tielt. “Plots verloor ik de controle over het stuur”, vertelt hij. “Wellicht gaf ik wat teveel gas. De krachtige motor van 440 pk zorgde er voor dat ik aan het slippen ging.”

Nieuwe kopen

Aan de rechterkant van de Meulebeeksesteenweg knalde Yassine met het voertuig ter hoogte van Supra Bazar tegen een verlichtingspaal. De paal ging schuin hangen maar begaf niet. “Maar vrijwel meteen schoot de auto in brand. Gelukkig kon ik samen met mijn vriend snel de wagen verlaten. We waren toch wel erg geschrokken. Het is jammer voor de auto maar nu kan ik tenminste nog een nieuwe kopen. Was ik er niet uit geraakt, dan…”

De brandweer van de zone Midwest slaagde er snel in het brandende voertuig te blussen maar kon niet verhinderen dat de wagen onherstelbaar beschadigd werd en getakeld moest worden. Een technicus van Fluvius kwam ter plaatse om de elektriciteitspaal te vervangen en er voor te zorgen dat de buurt opnieuw stroom zou krijgen. Door het ongeval was die plaatselijk uitgevallen. De Meulebeeksesteenweg bleef ruim anderhalf uur voor alle verkeer afgesloten.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier