Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fietsster gewond na botsing met bus bij Ieper

Redactie KW

Een jonge fietsster raakte dinsdagochtend gewond aan het hoofd na een aanrijding door een lijnbus bij Ieper.

Het achttienjarig meisje uit Heuvelland kwam volgens de eerste vaststellingen van politiezone Arro Ieper even voor acht uur uit de richting van Heuvelland en reed via de rotonde bij de watertoren naar de Ieperse Dikkebusseweg. Daar werd ze aangereden door een bus van De Lijn. “Het slachtoffer liep een hoofdwonde op”, aldus Glenn Verdru, communicatieconsulent van Arro Ieper.

Voormezele

Wellicht wou de lijnbus vanop de rotonde afdraaien naar de Ruuschaartstraat richting Voormezele, waar het tot een botsing kwam met fiets, die een elektrische trapondersteuning heeft.

Het parket van West-Vlaanderen stuurt een verkeersdeskundige ter plaatse om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Uit zijn eerste bevindingen blijkt dat het om een dodehoekongeval zou gaan waarbij de bus de fietser niet of niet tijdig opmerkte.

Er werd een vervangbus voorzien om de reizigers, onder wie heel wat schoolkinderen, van de betrokken lijnbus naar hun bestemming te brengen. Tijdens de vaststellingen van de verkeersdeskundige kon het verkeer de Ruuschaartstraat niet inslaan. (TP)