Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fietser sterft onder vrachtwagen in Zeebrugge

Jan Van Maele
Jan Van Maele Medewerker KW

Vrijdagmorgen even na half tien is in de Isabellalaan ter hoogte van de Jozef Verschaveweg in Zeebrugge een dodelijk ongeval gebeurd. Een 57-jarige man uit Knokke-Heist werd met zijn fiets gegrepen door een vrachtwagen.

Het ongeval gebeurde rond 9.40 uur langs de Isabellalaan in Zeebrugge. Op een recht stuk weg kwam het tot een aanrijding tussen een fietser en een vrachtwagen. De hulpdiensten snelden nog ter plaatse, maar voor het slachtoffer kwam alle hulp te laat. De vijftiger uit Knokke-Heist bezweek ter plaatse aan zijn verwondingen.

De Brugse afdeling van het parket West-Vlaanderen stelde dan ook een verkeersdeskundige aangesteld om de precieze omstandigheden te onderzoeken. De Isabellalaan richting Knokke blijft nog een tijdje afgesloten voor het verkeer.

“In de zaak van het dodelijk verkeersongeval in Zeebrugge is de verkeersdeskundige tot de conclusie gekomen dat de fietser werd gegrepen door een vrachtwagen die wilde afslaan”, klinkt het bij het parket. “De bestuurder had het slachtoffer niet opgemerkt op het dubbelrichtingsfietspad.”