Defect aan landbouwvoertuig zorgt voor groot oliespoor

© (Foto BF)
Redactie KW

Door een defect aan een groot landbouwvoertuig ontstond er dinsdag net tijdens het spitsuur een groot oliespoor. De 29-jarige bestuurder van het voertuig parkeerde het gevaarte op de rotonde nabij het voormalig zwembad. Enkele fietsers kwamen ten val over het spoor. De brandweer werd massaal ingeschakeld om het wegdek te reinigen.

Een 29-jarige man uit Houthulst vertrok omstreeks 17 uur met een landbouwvoertuig van aan de landbouwschool in de Zuidstraat. Door een defect verloor het voertuig al snel een hoeveelheid olie. Nabij de rotonde aan het voormalige Spillebad bleek het voertuig helemaal defect. Grote hoeveelheden olie kwamen er op het wegdek terecht. De bestuurder parkeerde vlug de tractor op de rotonde.

De brandweer werd opgeroepen om het oliespoor te reinigen. Ondertussen waren reeds verschillende fietsers ten val gekomen. Onder andere de brandweer van Pittem werd met een speciale tankwagen opgeroepen om het lange oliespoor te reinigen. Door het voorval ontstond er serieuze verkeershinder in de omgeving van de Meensesteenweg. (BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.