Britse man zwaargewond nadat hij van de weg af gaat

© (Foto JF)
Redactie KW

Een Britse man is donderdagavond zwaargewond geraakt bij een verkeersongeval op het klaverblad in Moorsele. Hij ging van de weg af en ramde een lantaarnpaal.

Het ongeval gebeurde rond 19.40 uur. Een grijze BMW met Britse nummerplaten reed op de verkeerswisselaar in Moorsele net de oprit van de A19 richting Ieper op. Op de invoegstrook verloor de bestuurder om onduidelijke redenen de controle over zijn stuur. Mogelijk speelde de hevige regen van donderdagavond een rol. Zijn BMW ging aan het slippen en kwam onzacht tot stilstand tegen een lantaarnpaal.

De rechterkant van de wagen raakte daardoor diep ingedeukt. De bestuurder raakte zwaargewond aan zijn onderlichaam en zat gekneld in zijn voertuig. Kort na het ongeval passeerde toevallig een verpleegkundige die de eerste zorgen bood. Later moest de brandweer een deel van het dak van de wagen verwijderen om de automobilist uit zijn benarde positie te bevrijden. De Brit bleef de hele tijd bij bewustzijn.

Zijn wagen raakte zwaar beschadigd en moest getakeld worden. Later zal ook de bevoegde dienst ter plaatse moeten komen om de lantaarnpaal te herstellen. Door de klap werd die half uit de grond getild en kwam die scheef te staan. Al deze werken veroorzaakten weinig verkeershinder. (JF)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.