Bestuurster die tiener met step doodreed in Lombardsijde was volgens burgemeester Dedecker onder invloed

De weg waar het ongeval gebeurde. © JR
Redactie KW

Een vakantie op een camping in Lombardsijde (Middelkerke) is afgelopen nacht op een drama uitgedraaid. Een 17-jarige jongen werd in de nacht van woensdag op donderdag buiten de camping op straat doodgereden door een auto. Volgens burgemeester Jean-Marie Dedecker zou de bestuurster van de auto onder invloed zijn geweest.

Het ongeval gebeurde woensdagnacht rond 2.15 uur op de Koninklijke Baan in Lombardsijde, niet ver van camping Albatros. Een bestuurster reed vanuit Nieuwpoort richting Middelkerke toen het vlakbij de camping tot een aanrijding kwam met de 17-jarige jongen op de step.

Hoe en waar dat precies gebeurde op straat wordt onderzocht. De 17-jarige jongen uit Dilbeek bij Brussel overleed ter plaatse. Hij verbleef met familie of vrienden op de camping. “De precieze omstandigheden van het ongeval waren niet helemaal duidelijk”, zegt Patty ‘t Jonck van het parket van West-Vlaanderen.

Wachten op bevindingen

“Het is niet duidelijk hoe de aanrijding precies gebeurde. In ieder geval kwam het tot een zware botsing. Er werd een verkeersdeskundige en een wetsgeneesheer aangesteld. Het is nog wachten op hun bevindingen.”

Volgens burgemeester Jean-Marie Dedecker zou de bestuurster van de auto onder invloed zijn geweest. Het parket kan die info voorlopig niet bevestigen.

Na de aanrijding kwamen de hulpdiensten in allerijl ter plaatse. Een MUG-arts probeerde de jongen nog de dringendste zorgen toe te dienen maar alle hulp kwam te laat.

De brandweer plaatste een tent over het slachtoffer. Door het ongeval was de Koninklijke Baan lange tijd versperd. De dienst slachtofferhulp van politiezone Middelkerke ging langs op de camping om de familie van de jongen op de hoogte te brengen. (JH/JRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.