60-jarige Ardooienaar wordt onwel achter het stuur en sterft in Pittem

© BF
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Langs de Tieltstraat in Pittem gebeurde donderdagnamiddag omstreeks 17 uur een dodelijk ongeval. De 60-jarige F.D. uit Ardooie geraakte er met zijn Renault Megane links naast de weg en belandde in een maïsveld. Toegesnelde agenten en twee jonge mannen probeerden de man nog te helpen, maar alle hulp kwam te laat.

De zestiger uit Ardooie was donderdagmiddag omstreeks 17 uur op weg met zijn Renault Megane. De man reed op de Tieltstraat in Pittem richting Tielt, toen het vlak bij de grens met Tielt, helemaal verkeerd liep.

Lager gelegen maïsveld

“De bestuurder werd onwel in zijn wagen. Doordat hij onwel werd, gebeurde er een ongeval waarbij er geen andere wagens bij betrokken waren”, aldus Claude Vandepitte, korpschef van de politiezone regio Tielt.

F.D. belandde links naast de weg, reed daar tegen enkele paaltjes die tussen de rijbaan en het fietspad staan, reed over het fietspad en belandde uiteindelijk met zijn voertuig in een lager gelegen maïsveld. Bij het dwarsen van de drukke verbindingsweg geraakte het voertuig geen andere weggebruikers.

Mugteam en ambulance

Enkele passanten snelden na het ongeval toe. Ook een politiepatrouille die in de buurt was, stopte onmiddellijk. “Toen we bij de man kwamen had hij nog een lichte pols, maar al snel bleek het echt niet goed te gaan”, aldus een van de toegesnelde passanten.

Ondertussen werden ook de hulpdiensten opgeroepen. Onder andere een mugteam en een ambulance kwamen kort daarna ter plaatse. Niets kon echter baten. “De politieagenten hebben nog geprobeerd de man te reanimeren, maar alle hulp kwam te laat”, aldus de passant.

Ter plaatse overleden

De zestigjarige man uit Ardooie overleed ter plaatse. Het slachtoffer werd in een doek gewikkeld in afwachting van de aankomst van de begrafenisondernemer. De brandweer plaatste een scherm om het lichaam af te schermen van het voorbijrijdend verkeer op de drukke verbindingsweg.

Ivan Delaere, burgemeester van Pittem, kwam onmiddellijk naar de plaats van het ongeval. “Dit is het tweede dodelijk voorval in onze gemeente in enkele weken tijd. Dit is heel erg jammer. Die man is wellicht gewoon van thuis vertrokken en dan gebeurt er zoiets”, zucht de burgemeester. Midden juni belandde in Pittem een man die aan het sleutelen was aan een bestelwagen plots onder het voertuig.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten