Ringo (41) sterft onder eigen bestelwagen, nadat krik wegschiet: “Hij maakte geen schijn van kans”

Ringo Demeester: een harde werker en heel behulpzaam.© gf
Ringo Demeester: een harde werker en heel behulpzaam.© gf
Redactie KW

Bij Saidja Marvellie en haar zoon Dayo (20) en dochter Zyna (13) uit Pittem is de verslagenheid groot na het dodelijke ongeval met Ringo Demeester (41) woensdagavond. De Izegemnaar stierf, toen hij zijn bestelwagen op zich kreeg tijdens een herstelling. “Ringo was een harde werker en erg begaan met mijn kinderen. Hij heeft veel gedaan voor hen”, zegt Saidja.

Het was Dayo, de 20-jarige zoon van Saidja Marvellie, die woensdagavond rond 20.45 uur de hulpdiensten belde vanuit de Meulebekestraat in Pittem. “Ik was naar een vriendin gegaan en toen ik thuiskwam, zag ik dat Ringo er was”, vertelt Dayo. “Zijn fiets stond er en zijn hondje Amy liep rond in huis.”

Dayo ging op zoek naar de vriend van zijn moeder, maar hij vond hem niet meteen. “Tot Amy plots naar de oprit liep. Toen ik daar ging kijken, zag ik Ringo onder zijn bestelwagen liggen. Ik dacht eerst nog dat hij in slaap was gevallen.”

Weggeschoten krik

De werkelijkheid was veel erger. Ringo had zijn bestelwagen opgekrikt om de kabels van de versnellingsbak eruit te halen, maar de krik was weggeschoten in de kiezelstenen. Daardoor zakte de bestelwagen naar beneden en kreeg Ringo het gewicht van het voertuig op zich. Hij maakte geen schijn van kans. “Ze hebben hem nog een half uur gereanimeerd, maar er was niets meer aan te doen”, zegt Saidja. “Waarschijnlijk was hij al bezig van rond 17.30 uur, want sindsdien kon ik hem niet meer bereiken. Zijn gsm lag in de garage.”

Ringo, die in Izegem woont, was vorige zondag met zijn bestelwagen in panne gevallen op de oprit van Saidja. Voor de vrouw is het plotse verlies van haar partner een enorme klap. Ze leerde Ringo bijna vijf jaar geleden kennen. Hun werk, vrachtwagenchauffeur, bracht hen samen. “Mensen zeiden dat hij veranderd was in de goede zin sinds hij met mij samen was”, zegt de Pittemse, die zelf met haar vrachtwagen in Courcelles was toen haar zoon haar opbelde met het dramatische nieuws.

Twee handen op een buik

“Ringo was zeer begaan met mijn kinderen. Hij heeft veel voor hen gedaan. Met mijn dochter Zyna was hij twee handen op een buik. Hij was in Izegem zijn ouderlijke huis aan het verbouwen en had boven een grote, mooie slaapkamer voor haar gemaakt. Enkel de plinten en het behang moesten nog worden gedaan.”

Ringo werkte sinds drie jaar als chauffeur bij brandstoffen Toon Degrauwe in Izegem. Hij voerde pellets en brandhout rond. Ook bij zijn werkgever is de verslagenheid groot. “Ik kende hem nog van vroeger als een flamboyante, uitbundige gast”, zegt Degrauwe. “Toen ik via Facebook op zoek was naar een chauffeur en hij zich aanbood, heb ik hem een kans gegeven. Het klikte tussen ons, ik heb hem meteen een vast contract gegeven.”

Kameraad kwijt

Ringo groeide mee met het bedrijf en met zijn werkgever ontwikkelde hij een vriendschapsband. Voor Degrauwe is het plotse overlijden van Ringo dan ook een verlies op meerdere vlakken. “Op menselijk vlak, want ik ben een kameraad kwijt”, zegt Degrauwe. “En wat het werk betreft, vraag ik me af hoe en wanneer ik dit zal oplossen. Ringo was een enorm trouwe en goede werknemer. Toen hij eens thuis zijn voet had verstuikt, moest hij van de dokter twee weken thuis blijven, maar na twee dagen was hij hier al terug.”

Ook Saidja omschrijft Ringo als een harde werker. “En zeer behulpzaam. Hij zou voor iedereen het beste van zichzelf geven. Het enige wat ik hem nu nog kan geven, is een waardig afscheid, want ouders heeft hij niet meer. Zijn beste vriend was ‘Bompie’, de vriend van zijn vader.” (GS)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten