https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

19-jarige jongeman valt in slaap en rijdt tegen verlichtingspaal in Poperinge

© JH
Redactie KW

Een 19-jarige jongeman uit Poperinge had zaterdagochtend erg veel geluk bij een verkeersongeval langs de Westhoekweg. Hij raakte een boom en verlichtingspaal maar raakte eerder lichtgewond.

Het verkeersongeval gebeurde zaterdagochtend rond 6.30 uur op de Westhoekweg (N38) in Poperinge in de rijrichting van Ieper. De 19-jarige bestuurder van een Peugeot 307, een jongeman uit Poperinge, reed echter in de richting van zijn thuisstad toen het verkeerd ging. Volgens de eerste vaststellingen viel hij wellicht in slaap achter het stuur en dwarste op die manier de vier rijstroken van de N38.

Tegen boom en verlichtingspaal

Als bij wonder raakte hij daar geen andere wagens omdat het op dat moment rustig was op de weg. Zijn wagen belandde eerste in de natte graskant waardoor zijn vaart al stevig geminderd werd. Daarna schampte hij een boom, denderde nog even verder over het gras en raakte uiteindelijk een verlichtingspaal. De snelheid van de wagen was dan al aanzienlijk afgenomen, waardoor de paal niet helemaal knakte maar scheef kwam te staan. De betonnen sokkel van de paal werd wel vernield en op het gras geslingerd. Na het ongeval kwam de politie en een ambulance ter plaatse.

De man kreeg de eerste zorgen toegediend en daarna naar het ziekenhuis gebracht. Zijn verwondingen vallen volgens de politie mee. Zijn verhakkelde Peugeot werd getakeld. De brandweer Westhoek kwam nog ter plaatse om brokstukken en gelekte motorvloeistoffen op te ruimen. Er was geen verkeershinder door het ongeval. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.