19-jarige chauffeur van tractor verleende geen voorrang bij ongeval in Hoogstade dat leven kostte aan 35-jarige vader

© JT
Redactie KW

De verkeersdeskundige die het parket aanstelde om de omstandigheden van het dodelijke ongeval van vorige week te onderzoeken in Hoogstade is nog niet klaar met zijn verslag. Vast staat wel dat de 19-jarige chauffeur van een tractor voorrang moest verlenen.

Het ongeval gebeurde vorige week donderdagavond om 21.40 uur in de Hoogstadestraat in de bebouwde kom van Hoogstade. De 35-jarige D.B. uit Lo reed in de richting van Veurne maar werd plots geconfronteerd met een tractor met mestkar die vanuit een dreef de baan kwam opgereden.

D.B. reed aan volle snelheid in op de wielen van die kar en zat gekneld. Hij werd lang gereanimeerd maar stierf ter plaatse. D.B. was getrouwd en is vader. Hij woonde in het centrum van Lo. De man is gekend in de regio omdat hij lange tijd als informaticus werkte en bij veel zelfstandigen informatiesystemen plaatste.

Overdreven snelheid nog onderzocht

Niet alle omstandigheden van het dodelijke ongeval zijn al opgehelderd. “Uit de eerste bevindingen van de deskundige blijkt dat de chauffeur van de tractor voorrang had moeten verlenen. Eventuele overdreven snelheid van de personenwagen wordt nog onderzocht”, meldt het parket van Veurne.

Gelet op het schadebeeld van de wagen klinkt het bij sommigen dat overdreven snelheid in de bebouwde kom plausibel is maar dat onderzoekt de deskundige nog. Buiten de tractorchauffeur, die zwaar onder de indruk was van de feiten en D.B. meteen ter hulp schoot, waren er geen getuigen van het ongeval.

Dat bemoeilijkt het onderzoek wat. In ieder geval lijkt de kans groot dat de jonge tractorchauffeur zich laten bij de politierechter zal moeten verantwoorden.

(JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.