Twee spectaculaire ongevallen op korte tijd in Komen-Waasten

© Foto WV
Redactie KW

Op de N58 in Komen-Waasten zijn donderdagavond op amper tien minuten tijd twee spectaculaire ongevallen gebeurd. Als bij wonder raakte niemand ernstig gewond.

De aanrijding vond plaats ter hoogte van de Rode Brug in Komen. Volgens de getuigenissen ter plaatse crashte een voertuig tegen de achterkant van een andere wagen die in dezelfde richting reed. Beide bestuurders waren in shock en de voertuigen bevonden zich op de rijbaan, op een plaats die niet erg zichtbaar was voor het verkeer. Gelukkig waren er enkele getuigen aanwezig. Die zorgden ervoor dat andere automobilisten gewaarschuwd werden.

De politie kwam ook ter plaatse om de alles veilig te laten verlopen. Gelukkig hield niemand ernstige verwondingen over aan het ongeval. Enkel de bestuurder van de aangereden wagen was in shock.

Wat later nieuw ongeval

Tien minuten later vond op de N58 een ander spectaculair ongeval plaats. Een Franse bestuurder reed richting Ploegsteert en werd verrast door een plas water, iets voorbij de afslag Coeur Joyeux in Waasten. Volgens getuigen ter plaatse reed de bestuurder aan een gematigde snelheid. Zijn voertuig kwam los van de grond en draaide een paar keer rond zijn as.

De wagen raakte een ander voertuig dat in dezelfde richting reed. Dat kwam tegen de vangrail aan de rechterkant van de weg terecht. De wagen die het ongeval veroorzaakte, vloog over de middenvangrail en kwam tot stilstand in de berm. Als bij wonder raakte niemand gewond. De schade was groot en de brandweer kwam ter plaatse om de weg vrij te maken.

(WV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.