Tractor vliegt in brand in loods, landbouwer al twee keer getroffen in drie weken tijd

© gs
Redactie KW

Het werkmateriaal van rundveehouder Robrecht Degroote uit Rollegem-Kapelle lijkt vervloekt. Vrijdagmiddag ging opnieuw een van zijn tractors in de vlammen op, waarna ook zijn loods in brand vloog. Drie weken geleden vatte ook al een van zijn bulldozers vuur toen zijn vrouw ermee reed.

https://www.youtube.com/watch?v=c_Z54pSFOhA

De brand die rond 15.15 uur uitbrak in de Rennevoortstraat, ging gepaard met een zwarte rookpluim die kilometers ver te zien was. Robrecht Degroote was op dat moment net bezig met een bevalling van een van zijn koeien naast de stal waar het vuur uitbrak. Toen hij de rook opmerkte, was er al niets meer tegen te beginnen. In een mum van tijd stonden zijn tractor met aanhangwagen en heel wat stro in brand. De vlammen sloegen door het dak van de loods.

Koeien in veiligheid

De man kon nog een andere tractor redden. Samen met de veearts en de brandweer bracht hij ook zijn koeien in veiligheid. Maar de schade was groot: de tractor die vuur vatte, brandde volledig uit en ook de loods liep veel schade op. De brandweer was nog een tijd in de weer met het stro te blussen.

Voor de rundveehouder is het al zijn vierde landbouwvoertuig dat in brand vliegt. Drie weken geleden brandde nog een van zijn bulldozers uit toen zijn vrouw Davine ermee onderweg was in de Rennevoortstraat. (gs)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier