Tent gaat vliegen op paardenevenement: brandweer moet eigenares en paard bevrijden

De grote tent waar de boxen van de paarden gestald stonden waaide door het slechte weer weg en stortte deels in. © CC
Celina Cazzetta
Celina Cazzetta Medewerker KW

Tijdens het tweedaagse paardenevenement CCE in de Blauwe Zaal in Sint-Kruis zijn twee tenten weggewaaid door de hevige rukwinden. Net op dat moment waren heel wat paarden, ruiters en bezoekers aanwezig. Een mama en haar dochter werden lichtgewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Alle paarden stellen het goed.

De hulpdiensten werden zaterdagmiddag even voor 16 uur ter plaatse geroepen aan de Blauwe Zaalhoek 4 in Sint-Kruis, deelgemeente van Brugge. De manège de Blauwe Zaal werd het hele weekend ingepalmd door het tweedaagse evenement CCE 2024. Heel wat Spaanse paarden zakten af naar de manège en ook heel wat dierenliefhebbers kwamen een kijkje nemen.

Even voor 16 uur liep het mis. Een grote tent waar de boxen van de paarden gestald stonden waaide door het slechte weer weg en stortte deels in. De brandweer kwam ter plaatse nadat heel wat boxen omgewaaid waren. Een dame en haar paard zaten net samen in een box. Het duo kon niet op eigen houtje eruit en had daarbij de hulp van de brandweer nodig. Zij hebben de nabije boxen deels open geslepen om de dame en haar paard eruit te halen. Ze raakten niet gewond. Volgens de lokale politie raakten wel een andere dame en haar dochter lichtgewond. Zij werden met lichte verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis voor een controle.

De bezoekers moesten huiswaarts keren en het evenement werd afgelast.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier