Speciaal RISC-team van de brandweer bevrijdt gewond persoon na val in Kuurne

Voorzien van klimtuig en katrollen probeerde de brandweer tot bij de kamer van de jongeman te geraken.© CL
Voorzien van klimtuig en katrollen probeerde de brandweer tot bij de kamer van de jongeman te geraken.© CL
Christophe Lefebvre

Indrukwekkende taferelen in de Kuurnse Ter Groenen Boomgaard. De gespecialiseerde RISC-eenheden van de brandweer werden er woensdagmorgen ter plaatse geroepen om een gewond persoon te bevrijden. De straat werd een tijdlang volledig afgesloten.

Mevrouw Seynhaeve, de moeder van de gewonde jongeman, staat wat verloren te kijken naar een indrukwekkende ontplooiing van de brandweer. “Mijn zoon, een gezonde jongen van 19 jaar oud, werd deze morgen rond 9 uur duizelig toen hij uit bed kroop. Hij verloor zijn evenwicht en viel tegen de hoek van het bed aan. Hij schreeuwde het uit van de pijn en toen de mug ter plaatse was, bleek dat zijn heup gebroken was.”

De hulpdiensten stonden voor een uitdaging vanwege de bouwstijl van de woning. “De slaapkamer van mijn zoon is ondergebracht in de dakkamer die enkel te bereiken is via een draaitrap”, zucht de bezorgde moeder. “De ambulanciers konden de draagberrie dan ook niet op die manier naar beneden krijgen. Na advies van de dokter werd besloten om hem via de velux naar buiten te dragen.”

Klimtuig

Om de technische uitdaging tot een goed einde te brengen werd beroep gedaan op de gespecialiseerde RISC-eenheden van de brandweer. Voorzien van klimtuig en katrollen konden ze in de kamer een complete structuur bouwen waardoor het slachtoffer naar buiten kon worden geschoven.

De straat werd voor de duurtijd van de interventie volledig voor het verkeer afgesloten. Het gebeuren kon op heel wat belangstelling rekenen van buurtbewoners.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.