Rookontwikkeling na kortsluiting bij Mortiers Molen in Zwevegem

Gelukkig geen brandgevaar bij de molen.© CLL
Gelukkig geen brandgevaar bij de molen.© CLL
Christophe Lefebvre

Dinsdagmiddag werd even voor het ergste gevreesd nadat er rook ontstond bij de Mortiers Molen in Zwevegem. De brandweer repte zich ter plaatse en stelde meteen vast dat er van brand geen sprake was. Een kortsluiting lag aan de bron van het geheel.

Op de terreinen rond Mortiers Molen, gelegen in de Twee Molens Straat, zijn op dit ogenblik grote werken aan de gang. Tijdens die werken raakte een kraanman, iets over het middaguur, een elektriciteitskabel die verbonden was met een schakelkast. Er ontstond meteen een kortsluiting met een stevige rookontwikkeling, waardoor ook de rookdetectors in werking traden. De werkmannen verwittigden meteen de hulpdiensten, die in geen tijd ter plaatse waren. “Door de kortsluiting kwam er heel wat rook uit de schakelkast, waardoor onmiddellijk werd gevreesd dat de molen in brand stond”, klonk het bij de officier ter plaatse. “ Uiteindelijk was er van vuur geen sprake en hebben we dan ook niets moeten blussen. We hebben de plaats beveiligd tot de komst van Fluvius, die zich verder gaat ontfermen over de schade aan het elektriciteitsnetwerk.”

Niemand raakte gewond en ook de hinder was verwaarloosbaar.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten