Roeselarenaar gewond nadat pakjesbezorger hem aanrijdt en vlucht

Peter Horrie raakte gewond aan de heup en knie. © foto SB
Redactie KW

De 59-jarige Peter Horrie werd woensdagavond nabij zijn woning langs de Steenstraat aangereden door een bestelwagen van pakjesbedrijf PostNL. De Roeselarenaar liep daarbij verwondingen aan onder andere zijn heup en knie op. De chauffeur reed gewoon door.

Roeselarenaar Peter Horrie wou woensdagavond omstreeks 18.30 uur iets uit zijn geparkeerde wagen nabij zijn woning in de Steenstraat halen toen er vanuit de AD Delhaize een bestelwagen van de pakjesfirma PostNL kwam aangereden. “De chauffeur negeerde het verbodsbord om dit gedeelte van de straat in te rijden. Dat gebeurt hier wel vaker. Chauffeurs houden geen rekening met het eenrichtingsverkeer en denken dat ze via dit gedeelte van de straat sneller in de Brugsesteenweg geraken”, aldus Peter.

Hij zag de bestelwagen en deed teken naar de chauffeur dat hij de straat op die manier niet in mocht rijden. “De pakjesbezorger lapte mijn tekens echter aan zijn laars en reed snel door.” Bij zijn passage raakte de bestelwagen het been van de Roeselarenaar die ten val kwam. De chauffeur stopte niet en snelde de straat uit.

Ontwrichte heup

Even later kwam een ambulance toe en werd Peter overgebracht naar het nieuwe ziekenhuis van AZ Delta. Daar werd onder ander een ontwrichte heup en een gekneusde knie vastgesteld. “Ik heb ook redelijk wat pijn aan mijn schouder en aan mijn polsen.” Een dag na het ongeval kan Peter door het ongeval niets doen. “Ik voel echt dat ik aangereden geweest ben. Zelf ben ik nog een stevig persoon, maar wat er straks ook iemand de verbodsborden negeert en hier een kind aanrijdt?”

Proces-verbaal opgesteld

Ook de politie kwam ter plaatse in de Steenstraat. Inmiddels is er een proces-verbaal opgesteld. “Mijn vrouw en verschillende buren hebben het voorval zien gebeuren. Een nummerplaat hebben we niet, maar ik denk wel dat het niet zo moeilijk zal zijn om de bestelwagen en de daaraan gepaarde chauffeur terug te vinden.” Peter is alvast van plan om zich ook tot PostNL te richten. “Ik overweeg om een klacht bij hen neer te leggen. Dergelijk gedrag van een chauffeur is onaanvaardbaar.” (BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten