Politie en brandweer rukken drie keer uit voor ‘gaslek’ in Oostende

De brandweer en politie kwamen drie keer ter plaatse.©Jeffrey Roos Jeffrey Roos
De brandweer en politie kwamen drie keer ter plaatse.©Jeffrey Roos Jeffrey Roos
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Politie en brandweer moesten woensdag drie keer uitrukken voor een gaslek. Bij de eerste melding bleek het om een lek te gaan dat gedicht werd door gasmaatschappij Fluvius. Bij de twee daaropvolgende oproepen bleek het om een lozing in het rioolstelsel te gaan.

Omstreeks 11.30 uur kwam de eerste melding binnen. “Ter hoogte van het Ensor Museum in de Vlaanderenstraat werd een gasgeur waargenomen”, vertelt politiecommissaris Kris Allary. “De brandweer kwam ter plaatse om metingen uit te voeren. Bewoners uit verschillende woningen werden uit voorzorg geëvacueerd. Het lek werd uiteindelijk gevonden en gedicht door Fluvius. Na een uur konden de bewoners terug naar huis.”

Amper een uur later kwam er een nieuwe melding binnen voor een gasgeur. “Deze keer ging het om de een gasgeur in de Koningstraat. Opnieuw werd de brandweer ter plaatse gevraagd en werden de bewoners geëvacueerd. Na metingen en nazicht bleek het om een onbekende lozing te gaan in de riool die een geur met zich meebracht, lijkend op gas”, aldus de politiecommissaris.

Mazout

Bij een nieuwe melding van gasgeur om 14.45 uur was het opnieuw alle hens aan dek. Na metingen en nazicht bleek het bij de laatste melding om een lozing van mazout te gaan in het rioolstelsel. Het goedje werd uiteindelijk geruimd door de brandweer. (JRO)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten