Oudste broer die in Oostende uit zee gered werd na twee weken toch overleden

De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. © JRO

De zeventienjarige jongen die op 18 juli in Oostende uit de zee gered moest worden, is woensdag overleden. Dat meldt de lokale politie van Oostende. Zijn elfjarige broer is nog steeds aan het herstellen.

Het incident deed zich op donderdag 18 juli rond 18.45 uur voor ter hoogte van de Raversijdestraat in de wijk Mariakerke. De shift van de strandredders zat er om 18.30 uur op, maar even later gingen twee minderjarigen toch opnieuw het water in. De elfjarige jongen en zijn zeventienjarige broer kwamen echter in moeilijkheden.

Gereanimeerd

De slachtoffers werden door enkele getuigen uit het water gehaald. De getuigen verwittigden ondertussen ook de hulpdiensten, die erg snel ter plaatse waren om de eerste medische zorgen toe te dienen. Een van de slachtoffers moest zelfs gereanimeerd worden. In eerste instantie verkeerden beide Oostendenaars in levensgevaar.

De lokale politie liet de volgende ochtend echter al weten dat de toestand van het jongste slachtoffer enigszins gunstig was geëvolueerd. De elfjarige jongen verkeerde niet langer in levensgevaar, maar is wel nog steeds aan het herstellen. De toestand van zijn oudere broer bleef echter kritiek. Woensdag is de zeventienjarige jongen uiteindelijk overleden aan de gevolgen van het incident.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier