Emotionele uitvaart van Gregory Huyghe

Redactie KW

In de aula van uitvaartzorg Commeyne werd zaterdagochtend om 10 uur afscheid genomen van Gregory ‘Gregn’ Huyghe. De 41-jarige Roeselarenaar overleed op zaterdag 20 maart. Het werd een uitvaartplechtigheid doorspekt met mooi getuigenissen.

Op zaterdagavond 20 maart overleed de graag geziene Gregory Huyghe (41) toen hij langs de Izegemsestraat in Rumbeke de controle over zijn Tesla verloor. De Roeselarenaar werd onwel, belandde met zijn voertuig tegen een paal links van de weg waarna het voertuig tot stilstand kwam in een tuin. Gregory Huyghe overleed ter plaatse.

Livestream

De verslagenheid bij vrienden en familie van de graag geziene papa van Kyenta en Milan is groot. Door de corona-omstandigheden mochten slechts vijftig mensen zaterdag de uitvaartplechtigheid bijwonen. Van thuis uit volgden alle andere vrienden van de populaire Roeselaarnaar de plechtigheid via een livestream. Die plechtigheid startte met enkele emotionele getuigenissen.

Tine, de partner van Gregory’s broer Jeoffrey, sprak vol lof over haar schoonbroer: “Twintig jaar geleden leerde ik je kennen. Ik wil je nog zoveel zeggen, maar plots was je weg. Je was een toppeetje voor Gisèle. Je noemde me altijd je zusje en dat voelde ook zo aan. Ik kon altijd bij je terecht. Samen waren we keukenprins en keukenprinses op kerstavond. Nu zal ik dat alleen moeten doen.”

“Laatste gesprek was zo diep”

Gregory Huyghe was een levensgenieter, maar ook een echte familieman. De band met zijn broer Jeoffrey, die tevens zijn beste vriend was, was heel intens. Het waren twee handen op een buik. Ze deden alles samen. Ook zijn nicht Kimberly kon steeds bij Gregory terecht. “Wat moet ik zonder jou beginnen? Ons laatste gesprek was zo diep. Het bevestigde hoe gelukkig ik was met een neef zoals jij. Je begreep me, er zal nooit meer iemand zo achter me staan. Ik zal je zien in alle mooie herinneringen, ik zal je zien in je wederhelft, je broer.”

Ook enkele vrienden brachten herinneringen naar boven. “Gregn, we mogen van geluk spreken dat we een persoonlijkheid zoals jou in onze vriendengroep hadden. Met de Bende van ’t Stik hebben we veel leute gemaakt. We willen ons vastklampen aan die mooie herinneringen. We zeggen geen vaarwel, maar tot ziens .”

“Vervloekte Tesla”

Gregory had zijn vrienden onlangs nog verteld dat hij uitkeek om er opnieuw met de wielertoeristenclub op uit trekken. “Maar hoe broos en hoe kwetsbaar kan het leven zijn?” Gregory Huyghe had net, na een carrière van zestien jaar bij Telecom, een nieuwe uitdaging gevonden. Na het afleggen van verschillende examens werd hij onlangs aangesteld als de nieuwe accountmanager van energiebedrijf Total Lampiris. Bij die job hoorde een nieuwe auto. “Het was de wagen van je dromen, die vervloekte Tesla.” (BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.