De 5 in Lauwe staken auto’s voor de lol in brand en maakten filmpje

Redactie KW

De branden ontstonden zondagavond omstreeks middernacht.

Het waren buurtbewoners die enkele explosies hoorden in de Hospitaalstraat en vervolgens de brandweer alarmeerden. Die was snel ter plaatse, maar kon niet verhinderen dat de twee voertuigen die naast elkaar geparkeerd stonden aan de voorzijde van de parking van de sporthal – door de brand volledig werden vernield. Het is niet duidelijk hoe het vuur kon ontstaan. Niemand raakte gewond. Ook in de Larstraat werd een auto in brand gestoken, daar sloeg het vuur bijna over op een woning.

Aangestoken

Vijf personen zijn intussen voorgeleid voor de onderzoeksrechter met de vraag tot aanhouding. Het gaat om drie volwassenen en twee minderjarigen.

De onderzoeksrechter heeft 2 meerderjarigen – een 20’er en een 30’er aangehouden. Twee minderjarigen van 17 en 16 jaar zijn overgebracht naar Everberg. Een vijfde verdachte, een meisje van 15, is niet aangehouden. Er is onduidelijkheid over haar aandeel.

Voor de fun en de film

Het motief voor de branden is vrij banaal: ‘just for fun’ en uit verveling, gaven de beklaagden toe. Eén van de branden werd trouwens door de beklaagden vastgelegd op film/

(NSK/FV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.