Brugse milieuschepen maakt zware val met de fiets na aanrijding in Lissewege

Minou Esquenet met haar fiets, voor haar valpartij.
Minou Esquenet met haar fiets, voor haar valpartij.
Stefan Vankerkhoven

De Brugse milieuschepen Minou Esquenet is het slachtoffer geworden van een valpartij tijdens het fietsen in de Patentestraat in Lissewege. Ze moest deze week verstek geven voor de gemeenteraad en doet het wat rustiger aan.

“Mijn valpartij met de fiets heeft me echt wel beroerd, ik was maandagmiddag bijna thuis in de Canadezenstraat in Lissewege, reed vrij goed door”, vertelt Minou Esquenet. “Een ouder koppel fietste voor me, ik had mijn komst aangekondigd. Die man week uit naar rechts, ik stak hem links voorbij. Die mevrouw had me misschien niet gehoord en draaide plots naar links, zonder te kijken, zonder haar hand uit te steken!”

Naar ziekenhuis

“Ik heb nog geprobeerd om haar te ontwijken maar ben er keihard tegenaan geknald. Gelukkig had ik een helm aan, maar het was toch een behoorlijke klap. Ik ben even blijven liggen, heb de ketting terug op mijn fiets gelegd. Mijn elleboog en pols heb ik zwaar bezeerd, de rechterzijde is overal wat geschaafd. Het is niks ernstig, ik ben naar de huisarts geweest, die verwees mij door naar het ziekenhuis. Tijdens een rx scan zijn geen breuken vastgesteld. Er is dus niets ergs aan de hand”, aldus Minou Esquenet, die verstek moest geven voor de gemeenteraad.

Hoofdpijn

De politica doet het deze week nog wat rustiger aan, alleen de opdrachten die ze niet kan verzetten, vervult ze. “Ook woensdag heb ik nog pijn in de hals en het hoofd. De nek zit wat vast, rust is de boodschap die de dokter mij gaf. Ik heb geprobeerd de Brugse gemeenteraad bij te wonen, maar keerde wegens hevige hoofdpijn terug naar huis….”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier