https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Zaakvoerder pittazaak kan brand zelf blussen

© CL
Christophe Lefebvre

Vrijdagnamiddag brak brand uit in een pittarestaurant gelegen langs de Spoorweglaan. De zaakvoerder kon de brand zelf blussen en de schade bleef beperkt. Niemand raakte gewond.

Het waren bewoners van de Zwevegemsestraat die het eerst alarm sloegen. Rond 14 uur merkten ze op hoe er een dikke, zwarte rook uit de keuken van het restaurant in de Spoorweglaan kwam. De brandweer werd opgetrommeld en omdat er ook even voor slachtoffers werd gevreesd, volgde een ziekenwagen in hun kielzog.

“Eenmaal ter plaatse konden we vaststellen dat de zaakvoerder de brand zelf al had geblust met een poederblusser” verklaarde de brandweerofficier ter plaatse. “De brand moet zijn ontstaan rond de dampkap. De vetresten die in de afvoerbuis zaten werden verhit, wat meteen ook de dikke zwarte rook verklaarde. Wij hebben de afvoerbuis verwijderd en ook een deel van het vals plafond moest weggenomen worden. Uiteindelijk raakte ook niemand gewond en mocht de ziekenwagen leeg terug naar de kazerne.”

De uitbaters, aangeslagen door het voorval, belden meteen familieleden zodat de nodige herstellingswerken reeds konden worden opgestart. Het koppel hoopt de deuren reeds binnen enkele dagen opnieuw te kunnen openen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.