Woonkamer bezaaid met glas na ontploffing in speksteenkachel

© (Foto JH)
Redactie KW

In Keiem, deelgemeente van Diksmuide, vond maandag plots een kleine ontploffing plaats in een woning. Het probleem lag bij een speksteenkachel, maar de schade bleek gelukkig beperkt.

Bewoners van een huis in de Keiemdorpstraat in Keiem wilden maandag rond 13.15 uur hun speksteenkachel aansteken om het huis wat op te warmen. Dat toestel werkt op gas. Bij het aansteken van de kachel ontstond een plots probleem en vond een ontploffing plaats. De geschrokken bewoners verwittigden meteen de hulpdiensten en maakten melding van veel rook in de woonkamer. Vuur was er evenwel niet te zien.

Ze gingen in afwachting van de komst van de brandweer naar buiten. Toen de brandweer van Diksmuide aankwam was de situatie eigenlijk al onder controle want ook de rook was al verdwenen. Het bleek dat de ontploffing er voor zorgde dat de glasplaat van de speksteenkachel weggeblazen werd en helemaal verbrijzeld in de woonkamer lag. Het glas lag overal verspreid.

De bewoners raakten gelukkig niet gewond door de rondvliegende stukjes glas. De brandweer ventileerde de woning en ruimde de stukjes glas op. De speksteenkachel had blijkbaar net een onderhoud gehad maar zal hersteld en opnieuw nagezien moeten worden. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.