Tweede brand op korte tijd bij Hanekop in Roeselare

Maandagmiddag ontstond er omstreeks 15 uur een brandje in het voormalige bedrijfsgebouw van het bedrijf Hanekop langs de Kaaistraat in Roeselare.

Toen de brandweer aankwam, bleek het om een kleine brand te gaan.© BF
Toen de brandweer aankwam, bleek het om een kleine brand te gaan.© BF

In het gebouw zijn er momenteel grote werkzaamheden aan de gang. Bij die werken viel een stuk materiaal door een schacht die van boven naar beneden door het gebouw loopt. Bij het neervallen van het voorwerp ontstond er een kleine brand. “Door de serieuze rookontwikkeling leek het alsof er een serieuze brand was ontstaan in het gebouw. Bij aankomst van de brandweer werd duidelijk dat het maar om een klein brandje ging. De arbeiders waagden zich al aan een bluspoging, maar uiteindelijk konden wij het vuurtje snel blussen”, aldus brandweerofficier Bert Vanhuyse.

Tweede brand

Het is de tweede keer in minder dan een maand dat de brandweer moet tussenkomen in het leegstaande bedrijfsgebouw. Op zondag 17 januari ontstond er een brandje op de achtste verdieping van het hoge gebouw. Dat brandje werd toen gesticht door enkele jonge vandalen die zich een toegang hadden verschaft tot de Hanekop.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.