https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Terras in brand op dak van AD Delhaize in Koekelare

© (Foto JH)
Redactie KW

Op het dak van de winkel AD Delhaize langs de Ringlaan in Koekelare ontstond dinsdag in de vooravond een korte maar felle brand. Er was even wat geurhinder in de winkel maar die moest niet ontruimd worden.

Rond 18 uur werd de brand opgemerkt op het platte dak van het achterste gedeelte van de winkel. Het gaat om het dak achter de winkel en aan de opslagplaats voor drank. Er waren op het moment dat de brand opgemerkt werd felle vlammen en een aanzienlijke rookontwikkeling te zien. De hulpdiensten werden opgebeld waarna de politie en de brandweer in met materiaal en manschappen van posten Koekelare, Diksmuide, Kortemark en Leke ter plaatse kwamen.

“Uiteindelijk bleek het te gaan om een houten terras op het platte dak dat volledig bestaat uit roofing”, zegt brandweerkapitein Filip Vandenberghe. “Op het platte dak is een houten terras van drie op drie meter. Dat dient als rustplaats voor het personeel van Delhaize waar ze ook kunnen eten en iets roken. Er staat ook een houten picknicktafel. Om een onduidelijke reden hadden enkele van de houten planken vuur gevat. Dat ging gepaard met een fikse rookontwikkeling. Maar snel na aankomst van de brandweer kon dat vuur geblust worden. In de winkel zelf ontstond even wat geurhinder. Maar aangezien dat zich achteraan bevond en niet indringend was moest niemand in de winkel geëvacueerd worden.”

Gelet op de drukte nog in de buurt lokte het optreden van de brandweer wel heel wat toeschouwers. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.