Stacaravan op camping Cosmos gaat in vlammen op: “Het ging razendsnel”

© JRO
© JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Zaterdagavond brandde een stacaravan op camping Kosmos in Middelkerke volledig uit. Niemand raakte gewond, maar de schade is enorm.

Omstreeks 22 uur kreeg de brandweer van Middelkerke een melding van een uitslaande brand in een stacaravan op camping Cosmos in de Loviestraat. Die was snel ter plaatse, maar kon niet verhinderen dat de caravan in vlammen opging.

“Bij aankomst stond de caravan in lichterlaaie”, vertelt luitenant Cornelis van de brandweer van Middelkerke. “We hebben meteen de hulp ingeroepen van het brandweerkorps van Oostende. Het vuur was snel onder controle, maar de caravan is verloren.” De brandweer moest na de brand nog nablussen.

Ook de aanpalende caravans liepen lichte schade op. “Het plastiek aan de zijkant van onze caravan is gesmolten”, zegt een buur. ‘We hoorden geknetter en zagen een fel licht door het raam. We wisten meteen dat er iets aan de hand was. Toen we buiten een kijkje gingen nemen sloegen de vlammen al uit de caravan. Het ging razendsnel. Daarop hebben we meteen de brandweer gebeld. Zelf proberen blussen had geen zijn, daarvoor woedde de brand te fel.”

“Die mensen zijn hier al een jaar niet meer geweest”, vertelt een andere buurman. “Het moet verschrikkelijk voor hen zijn.”

Er werd een branddeskundige aangesteld die de omstandigheden waarin de brand is ontstaan moet onderzoeken. Kwaad opzet wordt niet uitgesloten.

(JRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.