Na eerst corona dwingt nu een brand barbierszaak tot sluiting

Barbier Sharaf Jemaa meet de schade op na de brand.© Thijs Pattyn
Barbier Sharaf Jemaa meet de schade op na de brand.© Thijs Pattyn
Redactie KW

Het interieur van een barbierszaak in het centrum van Ieper is vernield door een nachtelijke brand. De brandweer kon verhinderden dat het vuur zich verspreidde naar appartementen boven de zaak. Barbier Sharaf Jemaa moet door de schade zijn zaak nu weer gesloten houden.

Glasscherven, zwartgeblakerde muren en een indringende brandgeur: door een nachtelijke brand moet de Ieperse Barber Shop pas een maand na de langverwachte heropening alweer de deuren sluiten.

Brandweer Westhoek werd in de nacht van maandag op dinsdag om 3.15 uur opgeroepen voor een sterke brandgeur in het appartementsgebouw aan de Ieperse Stationsstraat, waar de Barber Shop gevestigd is op de benedenverdieping.

Het flatgebouw werd preventief geëvacueerd, want na wat zoeken werd een vuurhaard ontdekt in het achtergebouw van de Barber Shop. “Wellicht ontstond het vuur ter hoogte van een waterkoker”, zegt de 29-jarige Sharaf Jemaa, uitbater van de Barber Shop. “Ik werk hier samen met twee medewerkers uit Poperinge. Op het moment van de brand was niemand aanwezig, want ik woon in Wevelgem. Toen de brand werd opgemerkt, werd ik verwittigd door de politie die plots aan mijn deur stond.”

De brandweer kreeg het vuur snel onder controle. Vier bewoners van het appartementsgebouw boven de zaak bleven ter plaatse en konden na ventilatie terug naar hun woonst. Een bejaarde vrouw liep lichte rookintoxicatie op en werd preventief overgebracht naar het ziekenhuis ter controle.

Steun

De brand richtte heel wat rook- en brandschade aan in de Barber Shop. “Ik moet mijn barbierszaak opnieuw sluiten, ik kan niet anders”, zegt Sharaf zuchtend. “Ik nam deze zaak vorig jaar over in het begin van de zomer. Door de tweede coronagolf was ik slechts enkele maanden open. Op 13 februari mocht ik eindelijk heropstarten, maar nu word ik geconfronteerd met een brand en alle gevolgen. Ik vermoed dat de zaak toch zeker drie maanden dicht blijft, want alles moet schoongemaakt en vernieuwd worden. Dat veroorzaakt een pak stress, administratie en verzekeringswerk. Enkele klanten stuurden berichtjes om ons te steunen, dat doet wel deugd. Hopelijk kan ik snel weer opstarten, want de inkomsten zijn broodnodig.” (TP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.