https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Brandende carport snel geblust

De brandweer had het vuur in de carport snel geblust. © Julien Cluyse
Julien Cluyse
Julien Cluyse Medewerker KW

Kort na de middag is in de Ingelmunstersesteenweg in Oostrozebeke brand ontstaan in een carport. De brand ging gepaard met een aanzienlijke rookontwikkeling, maar was snel onder controle.

De brand aan een carport in de Ingelmunstersesteenweg dreigde snel grote proporties aan te nemen. Dankzij de inzet van vereende krachten was de situatie echter snel onder controle. De bedrijfsbrandweer van het aanpalende textielbedrijf Orotex ging als eerste de brand te lijf. Korte tijd later gevolgd door brandweerploegen van de posten Ingelmunster en Izegem van de brandweerzone MidWest.

Door de snelle inzet van de hulpdiensten kon vermeden worden dat het vuur oversloeg naar de eigenlijke woning. De schade bleef beperkt tot de eigenlijke carport, die wel volledig vernield raakte.

Hoe de brand is kunnen ontstaan is voor de eigenaar van de woning nog een raadsel. “De brand is ontstaan achteraan. Wellicht hebben de rieten matten van de omheining op een of andere manier vuur gevat en is de brand zo overgeslagen op de carport”, zegt bewoner Geert Callewaert die zich bij het uitbreken van de brand in Izegem bevond. “Onder de carport lagen twee gasflessen voor de barbecue, maar die werden vlug afgekoeld door de brandweer. Er stonden ook nog twee fietsen in. Die bleven intact.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.