Bijgebouw naast woning uitgebrand, gasflessen gered

Redactie KW

In de Leeuweriksstraat in het centrum van Houthulst ontstond vrijdagochtend brand in een bijgebouw naast een woning. Dat liep zware brandschade op maar de brandweer kon overslag naar de woning vermijden.

De brand werd rond 8.45 uur opgemerkt toen er vlammen kwamen uit het bijgebouw dat als berging dienst doet naast een woning in de Leeuweriksstraat. De hulpdiensten werden snel opgebeld waarna de politie en de brandweer ter plaatse kwamen. Die hadden het vuur snel onder controle.

Plastic, hout en afval

“Het gaat om een soort bijgebouw dat een tweetal meter naast de woning staat en opgetrokken is uit steen en hout”, zegt brandweerkapitein Lode De Keyser van post Houthulst.

“Bij onze aankomst was er aan flinke vuurhaard. In de berging was heel wat brandbaar materiaal aanwezig zoals plastic, hout en wat afval. Dat heeft de brand gevoed. Er lagen echter ook gasflessen in de berging en die hebben we snel uit de brand kunnen halen om erger te voorkomen.”

Geen gewonden

Uiteindelijk was het vuur vrij snel onder controle, maar de berging liep zware brandschade op. Er kon overslag naar de woning voorkomen worden. De oorzaak van de brand is niet bekend. Er vielen geen gewonden. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.