Bejaarde vrouw sterft bij woningbrand in Kortrijk

De woningbrand liep helaas fataal af voor de bewoonster van het huis.© LSi
De woningbrand liep helaas fataal af voor de bewoonster van het huis.© LSi
Redactie KW

In Kortrijk is donderdagavond 18 maart een bejaarde vrouw (D.D., 1934) bij een woningbrand in de Theodoor Sevenslaan om het leven gekomen. Zes woningen in de buurt moesten veiligheidshalve ook geëvacueerd worden. De brand is volgens het parket accidenteel en zou ontstaan zijn ter hoogte van de wasmachine.

Rond 21.30 uur liep bij de hulpdiensten de melding van de woningbrand in de Theodoor Sevenslaan in Kortrijk binnen. “Toen we arriveerden, zagen we rook aan de bovenkant van het rolluik aan de voorkant van de rijwoning”, zegt Hans Van Poucke van de brandweerzone Fluvia.

Heupoperatie

“Buren maakten er ons attent op dat de brand vooral aan de achterkant woedde. Dat bleek ook, want de achterzijde van de woning stond volledig in lichterlaaie. We concentreerden ons op de benedenverdieping omdat we ook te horen hadden gekregen dat de bewoonster slecht te been was en wellicht nog in de woning aanwezig was.”

De brandweer kon het vuur snel onder controle krijgen maar stelde al snel vast dat de volledige benedenverdieping was uitgebrand. De bewoonster kon ook vrij snel op de grond in de keuken gevonden worden. Voor haar kon geen hulp meer baten. De vrouw was na een recente heupoperatie slecht te been en verplaatste zich met een rollator.

Oorzaak nog onduidelijk

De brandweer evacueerde veiligheidshalve de twee aanpalende woningen en vier andere woningen in de windrichting. Zes gezinnen vonden een tijdelijk onderkomen in het politiebureau. “Het zou best zijn dat de bewoners van de twee aanpalende woningen de nacht elders doorbrengen”, aldus Hans Van Poucke gisterenavond. “De gezinnen van de vier andere huizen mogen straks nog terugkeren.”

Over de oorzaak van de brand is er voorlopig geen duidelijkheid. Een branddeskundige zal in opdracht van het parket die proberen te achterhalen. Het kruispunt van de Goedendaglaan en de Theodoor Sevenslaan bleef donderdagnacht afgesloten. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.