Alerte buren blussen zelf brand in berging

De schade van de brand bleef beperkt.© CLL
De schade van de brand bleef beperkt.© CLL
Christophe Lefebvre

Dinsdagmiddag brak brand uit in een woning in de Deerlijkse Zalmstraat. Dankzij alerte buren en een snelle actie van de brandweer bleef de schade beperkt. Niemand raakte gewond.

Een eerste noodoproep bereikte de alarmcentrale kort na het middaguur. “Er werd hard op mijn deur geklopt omdat iemand dacht dat mijn garage in brand stond”, klonk het bij de buurman.

“Ik schrok natuurlijk en merkte de rook op. Alleen kwam die rook niet van bij mij maar van uit de woning hiernaast. We wisten dat de bewoners niet thuis waren en reageerden meteen. Met het brandblustoestel van onze wagen onder de arm klauterden we over de omheining en beukten we de deur van hun berging in. We zijn meteen beginnen blussen en kregen onverwachte hulp van een gesmolten waterleiding. Het water spoot in alle richtingen waardoor de vlammen geen vrij spel kregen. Tegen die tijd was de brandweer al ter plaatse en kregen ze in enkele tellen de situatie onder controle.”

De brandweerofficier loofde niet alleen de alerte reactie maar ook het feit dat de bewoners van de woning hun deuren allemaal dicht hadden gedaan voor hun vertrek. “Uiteindelijk bleef de schade beperkt tot enkel die kleine bergruimte” liet hij optekenen. “Binnen onze brandweerzone loopt een actie over het nut van gesloten binnendeuren bij afwezigheid en laat dit nu een knap voorbeeld zijn. Slechts weinig rook drong door tot in de woning en het vuur kreeg al helemaal die kans niet.”

Over een eventuele oorzaak bestond nog twijfel. “Een deskundige is onderweg en die zal de nodige onderzoeken uitvoeren” sloot de officier af. “We haalden een aantal elektrische speeltuigen en een compressor uit de berging, allen gesmolten door de brand. Waarschijnlijk moeten we dan ook in de richting van een elektrisch probleem kijken, al vernamen we al dat geen enkele van die toestellen op het net was aangesloten.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten