Alerte brandweerman voorkomt vrachtwagenbrand

Dankzij een alerte reactie van een brandweerman uit Wevelgem kon een hevige vrachtwagenbrand dinsdagmiddag omstreeks 14.30 uur op de grens tussen Ardooie en Pittem vermeden worden.

De chauffeur kon het laadgedeelte nog zelf loskoppelen.© BF
De chauffeur kon het laadgedeelte nog zelf loskoppelen.© BF

Een jonge chauffeur was met zijn vrachtwagen met een diepvriesgedeelte voor varkens onderweg, toen hij langs de Pittemsestraat, op de grens van Ardooie met Pittem, gewaarschuwd werd door een achterligger. “Ik had zelf niets gemerkt”, aldus de chauffeur. “Dankzij de achterligger merkte ik dat er iets niet in orde was.”

De chauffeur zette zijn voertuig naast de drukke ringweg. Ook de achterligger, een brandweerman, stopte onmiddellijk. “Vorige week was het voertuig nog binnen geweest bij de keuring. De remschijven van het voertuig werden in het kader van die keuring afgesteld”, aldus Johan Vandeputte van de brandweer van Ardooie.

Rookontwikkeling

Dinsdag bleek er toch een probleem te zijn. Nadat de brandweerman uit Wevelgem eerst serieuze rookontwikkeling opmerkte, ontstond er even later al een brandje ter hoogte van die remschijven. “Terwijl ik het laadgedeelte loskoppelde kon de brandweerman met een blustoestel uit de vrachtwagen het brandje blussen”, aldus de chauffeur.

Ondertussen snelde de brandweer ook toe, maar uiteindelijk moest die niet meer ingrijpen. “Dankzij de alerte reactie van de voorbijrijdende brandweerman bleef de schade beperkt”, aldus Vandeputte. (BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.