Bestelwagen opengereten, chauffeur ontsnapt op miraculeuze wijze aan veel erger

Even over half twee gebeurde maandagmiddag op de A11 autosnelweg in de richting van Brugge een bijzonder zwaar ongeval. Omdat de Roskambrug over het kanaal openstond, stond het verkeer op de autosnelweg stil. De bestuurder van een lichte vrachtwagen merkte dat, door de laag staande zon té laat op, en reed links achter in op een Poolse trekker oplegger.

© JVM
© JVM

De rechter zijkant van de bestelwagen werd over de volledige lengte opengereten, het merendeel van de lading, hoofdzakelijk installatiemateriaal, kwam op de weg terecht. Als bij wonder raakte de chauffeur van de bestelwagen niet gewond. Hij werd wel ter controle en in shock overgebracht naar het ziekenhuis. Door het ongeval lag het wegdek bezaaid met brokstukken en diende het reguliere verkeer over de pechstrook wat voor een file richting Brugge zorgde.

De brandweer zorgde voor de nodige signalisatie en de wegpolitie deed de nodige vaststellingen. In Brugge was het behoorlijk mistig en de zon brak niet door, maar aan de kust was dat wel het geval. Door die laagstaande zon kon het ongeval gebeuren.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.