Bedrijfsgebouw All Works in Roeselare ingestort door de sneeuw

© Jos
Peter Soete

De sneeuw heeft ook op het Roeselaarse bedrijventerrein Haven voor ellende gezorgd. Door sneeuwdruk is het dak van het bedrijfsgebouw van de schoonmaakfirma All Works gekraakt en heeft twee steunmuren vernield. Het bedrijf moet misschien volledig afgebroken worden.

“Ik was net vertrokken met de vrachtwagen toen mijn echtgenote me opbelde dat er iets aan het gebeuren was in het bedrijf”, vertelt Jurgen Degeyter, die samen met zijn echtgenote Katy Losfeld de zaakvoerders zijn van schoonmaakbedrijf All Works in de Kachtemsestraat. “Katy was aan het werk in haar bureau en omstreeks 12.45 uur hoorde ze eerst een verschrikkelijk gekraak, gevolgd door een hevig lawaai. Bleek dat het middenste van ons dak het had begeven onder de sneeuwdruk, waardoor twee steunmuren werden neergehaald. Een derde muur staat ook op instorten. De politie en brandweer waren zeer snel ter plaatse en ik kan de professionaliteit van die mensen niet genoeg benadrukken. Ze gingen onmiddellijk zeer gestructureerd te werk. De gevaarlijke zone werd onmiddellijk afgesloten en er werd direct een gespecialiseerde firma gecontacteerd die al onderweg is om het gebouw te stutten. Zelfs onze hond die hier rondloopt, werd door een agent in een politiecombi in veiligheid gebracht.”

Onder water

“Het bedrijf is nu verzegeld en de brandweer wacht tot het veilig gestut is vooraleer ze het zullen controleren en eventueel vrijgeven. Ik vrees dat het gebouw niet meer kan hersteld worden, maar zal moeten afgebroken en volledig herbouwd worden. Naast veel producten staan ook nog vijf bestelwagens en een hoogtewerker in het gebouw. Alles staat hier ook onder water. De enige plaats waar we nog binnen kunnen en mogen, zijn de burelen omdat die in een aparte betonnen constructie gebouwd zijn.”

“We zullen er alles aan doen om de gevolgen voor het personeel en de klanten tot een minimum te beperken. De bestelwagens die op de baan zijn, kunnen deze avond met de personeelsleden mee naar huis. Alle materiaal kan gewassen worden bij een bereidwillige buur, Vroman Mats, hier op het bedrijventerrein en er komt geen technische werkloosheid. We zetten echt alles op alles zodat onze klanten geen last ondervinden van deze tegenslag.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.